AMSTERDAM - De producenten van de Amerikaanse soap Days of Our Lives willen dat Jennifer Aniston een rol gaat spelen in de soap. Hiermee zou ze de baan van haar vader kunnen redden.

De 78-jarige John Aniston speelt in de serie al 24 jaar de rol van een Griekse maffiabaas.

Er dreigt echter een einde aan de soap te komen. De bazen van zender NBC willen de show aan het eind van het huidige seizoen stopzetten, vooral vanwege de tegenvallende kijkcijfers.

De negen hoofdrolspelers en meer dan een miljoen kijkers smeken de zender om de soap door te laten gaan, maar als de cijfers niet verbeteren wil NBC niet meewerken.

De producenten hopen dat Aniston meer kijkers kan trekken. "We hopen dat Jennifer in november bij ons aan de slag kan gaan", meldt een bron rond de serie aan de Britse krant Daily Express. "Dan is de strijd om de kijkcijfers het hevigst."

Minimumloon

Woordvoerders van de actrice willen niet reageren op het gerucht, maar volgens een goede vriend van Aniston kijkt ze uit naar de samenwerking met haar vader. Ze zou zelfs genoegen nemen met het minimumloon voor acteurs, dat iets minder dan 460 euro per dag zou bedragen.