AMSTERDAM - Het buitenechtelijke avontuur van acteur en oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger wordt verwerkt in de misdaadserie Law & Order Special Victims Unit.

Een van de afleveringen gaat over een rijke filantroop die een verhouding heeft met een van zijn personeelsleden en een buitenechtelijk kind bij haar verwekt.

Eerder werd al bekend gemaakt dat eerste aflevering van het dertiende seizoen over een Italiaanse hoogwaardigheidsbekleder die wordt beschuldigd van verkrachting. Dit is gebaseerd op op de zaak tegen de Franse oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn.

Schwarzenegger zag zijn huwelijk met Maria Shriver eerder dit jaar stranden nadat zij erachter kwam dat hij een 13-jarig kind met een van de huishoudsters had.

Fictief

De makers van Law & Order Special Victims Unit, dat in Nederland wordt uitgezonden op Net 5, houden vol dat de verhaallijnen fictief zijn. Toch zijn de gebeurtenissen in de serie vaak herkenbaar. Het dertiende seizoen van het misdaaddrama is vanaf september te zien in de Verenigde Staten.