AMSTERDAM - Als het aan Geenstijl ligt komt er dit jaar geen Glazen Huis-actie van 3FM. Het weblog gaat proberen de jaarlijkse actie te dwarsbomen door bezwaar aan te tekenen bij de Raad van State.

Het Glazen Huis, onderdeel van 3FM Serious Request, moet dit jaar van 18 tot 24 december neerstrijken in Leiden.Om het tijdelijke onderkomen van drie 3FM-dj's te mogen plaatsen op de Beestenmarkt moet de gemeente Leiden een speciale procedure doorlopen.

Alleen het plein zelf is een evenemententerrein. 3FM wil echter ook gebruikmaken van het water ernaast, waarvoor een speciale vergunning nodig is.

De gemeente Leiden is nu bezig met de vergunning. Door een klacht in te dienen bij de Raad van State kan die procedure vertraging oplopen. "En uitstel is afstel", stelt Geenstijl woensdag. Tegen zo'n vergunning is al eens eerder met succes bezwaar aangetekend bij de Raad van State.

Wethouder

De verantwoordelijk wethouder liet dinsdag al doorschemeren dat een bezwaar roet in het eten kan gooien. "Er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden in deze of gene wet", zei evenementenwethouder Jan-Jaap de Haan (CDA) tegen het Leidsch Dagblad.

"Je kunt een mooi feest, een prachtevenement kapotmaken door juridisch in de hoogste boom te klimmen."

Dat is precies wat Geenstijl van plan is. "Raad eens wie er momenteel een team van advocaten bij elkaar aan het verzamelen is om een mooi bezwaartje op te stellen? Precies", schreef een van de vaste medewerkers van het blog woensdag. "Omdat wij vinden dat het zonde is om zo'n duur mediaspektakel op te zetten, als dat geld ook direct aan het goede doel gedoneerd kan worden."

Of het weblog de plannen ook daadwerkelijk doordrukt, is onbekend.