AMSTERDAM - Een aantal mensen van wie de telefoon vermoedelijk is afgeluisterd maakt zich op voor een rechtszaak tegen de Britse krantenuitgever Trinity Mirror.

Dat heeft Mike Lewis, de advocaat van de groep, vrijdag gezegd.

Volgens Lewis wordt de aanklacht 'binnen enkele weken' ingediend. Hij wilde niet zeggen wie zijn cliënten zijn of wanneer de aanklacht precies wordt ingediend.

Lewis vertegenwoordigt ook het gezin van Milly Dowler, het 13-jarige meisje dat in 2002 werd ontvoerd en vermoord door een pedofiel.

Toen vorige maand bekend werd dat de inmiddels opgedoekte Britse schandaalkrant News of the World zich toegang had verschaft tot de voicemailberichten van Milly terwijl ze nog werd vermist leidde dit tot massale verontwaardiging bij de Britse bevolking.

Heather Mills

Tot dusver had het schandaal betrekking op News Corp., het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch en voormalig uitgever van News of the World. Een aantal bestuurders van het bedrijf is door de Britse politie gearresteerd. De nieuwste beschuldigingen in het afluisterschandaal richten zich echter op andere kranten.

Heather Mills, de ex-vrouw van Paul McCartney, zei eerder deze week in een interview met de BBC gehackt te zijn door een journalist van uitgeverij Trinity Mirror, die onder andere de Daily Mirror uitgeeft. McCartney zei donderdag van plan te zijn contact op te nemen met de politie.

Piers Morgan

De BBC heeft niet onthuld door welke journalist Mills zou zijn afgeluisterd maar zei wel dat het niet om Piers Morgan gaat, die tussen 1995 en 2004 hoofdredacteur van de Daily Mirror was. Morgan werkt tegenwoordig voor de Amerikaanse nieuwszender CNN en heeft meermaals ontkend iets te maken te hebben met het afluisterschandaal.

In een artikel van de Daily Mail uit 2006 zei Morgan echter dat hij een opname had beluisterd die McCartney had achtergelaten op de voicemail van Mills. Britse parlementariërs hebben Morgan gevraagd terug te keren naar Groot-Brittannië om vragen te beantwoorden over het schandaal.

Lees alles over het afluisterschandaal in ons nieuwsdossier