AMSTERDAM - Johnny de Mol verhuist met zijn programma Waar Is De Mol? van Veronica naar SBS 6.

Waar Is De Mol? trekt een breed publiek en past daarom beter bij familiezender SBS 6 dan bij mannenzender Veronica.

Dat maakte SBS, moederbedrijf van zowel SBS 6 als Veronica, maandag bekend.

De overstap heeft volgens een woordvoerder van SBS 6 niets te maken met de recente overname van SBS. Sanoma en Talpa, het bedrijf van Johnny's vader John de Mol, namen de zenders eerder dit jaar over.

Sitcom

Ook betekent de verhuizing niet dat Johnny voortaan alleen op SBS 6 te zien is. "Het gaat echt alleen om dit programma. Het is goed mogelijk dat Johnny bij Veronica nog andere shows gaat presenteren." De Mol maakte voor Veronica ook de programma's Down met Johnny en Beat De Mol.

Het gat dat Waar Is De Mol? achterlaat op Veronica wordt in september aanvankelijk opgevuld met een sitcom. De zender werkt aan een nieuw Nederlands programma, maar laat daar nog niets over los.

Vijde seizoen

Het vijfde seizoen van Waar Is De Mol?, waarin Johnny met onder meer Paul de Leeuw, Irene Moors en Katja Römer-Schuurman op reis gaat, is vanaf 5 september te zien.

"Dit jubileumseizoen belooft groots te worden met aansprekende namen, openhartige interviews en prachtige reizen", jubelt de zendermanager van SBS 6. "Het programma past perfect bij onze zender."