AMSTERDAM - Oprah Winfrey wordt aangeklaagd omdat zij haar motto 'own your power' zou hebben gestolen.

Simone Kelly-Brown van Own Your Power Communications beweert dat zij dit concept heeft bedacht en sleept de 57-jarige presentatrice voor de rechter.

Zij beweert volgens het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly ook dat het concept van het geloof dat alles in je leven realiseerbaar is, aan haar toebehoort. Own Your Power Communications zou er schade van hebben ondervonden dat Oprah er met dit idee vandoor is gegaan.

Het communicatiebureau wil een schadevergoeding omdat "het negeren van het bestaan van dit handelsmerk brutaal en illegaal is".

Cover

Own Your Power stond in oktober vorig jaar groot op de cover van Oprah's magazine. Ook is er een onderdeel van haar website vernoemd naar deze slogan. Own Your Power Communications heeft eerder deze week in New Jersey een aanklacht ingediend.

Een woordvoerder van Harpo Productions, de productiemaatschappij van Oprah, zegt nog niets te weten van een rechtzaak. "Harpo is nog niet gedaagd en we hebben geen informatie over waar we van worden beschuldigd."