AMSTERDAM - Gerard Joling gaat ervan uit dat hij gewoon in dienst blijft van SBS 6.

De zender presenteerde onlangs de programmering van het nieuwe tv-seizoen, maar daarin is geen plaats weggelegd voor de 51-jarige zanger en presentator. Deze week bespreekt hij zijn toekomst bij de zender.

"Ik weet zeker dat ik terugkom op televisie. Dat is zeker bij SBS 6", stelt Joling donderdagochtend op Radio 538.

"Ik heb nog een jaar een contract, dus het zou heel vreemd zijn als ik dan niets meer zou gaan doen. Kan ik me bijna niet voorstellen." Joling was op de zender onder meer verantwoordelijk voor de presentatie van Sterren Dansen op Het IJs.

Afscheid

Het door Sanoma en Talpa overgenomen SBS nam de afgelopen maanden afscheid van diverse mensen. Patty Brard en Katja Römer-Schuurman kregen te horen dat hun contract niet zou worden verlengd.

"Ik heb vrijdag wel een gesprek met de directie. En dan zal ik wel even kijken en horen wat er allemaal gebeurt", zegt Joling.

De zanger heeft last van een allergische reactie vanwege een hennatatoeage op zijn bovenarm. De henna bevat een kunstmatig stofje waar hij niet tegenkan. Joling had last van 'blaasjes, blaren en flinke uitslag' en houdt er mogelijk een blijvend litteken aan over.