AMSTERDAM - Arie Boomsma en Claudia de Breij gaan de homo thema-avond Flikker Op! presenteren.

Aan de vooravond van het Amsterdam Gay Pride weekend gaan de twee presentatoren onderzoeken hoe het staat met homoseksualiteit in Nederland.

De acceptatie van homoseksualiteit in Nederland en de verantwoordelijkheid van de media zijn thema's die deze avond aan bod komen.

Onder anderen regisseur Tim Oliehoek en journaliste Margriet van der Linden laten hun licht schijnen op deze kwesties. Acteur Ferry Doedens vertelt over de eerste homozoen in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Niet de eerste keer

Voor Boomsma is het niet de eerste keer dat hij een programma presenteert waar homoseksualiteit centraal staat. Eerder presenteerde hij Uit De Kast, waarbij jongeren voor het oog van de camera voor hun homoseksualiteit uitkomen. "De homo-emancipatie lijkt in Nederland voltooid, maar er heerst soms nog een tamelijk harde opstelling tegenover homoseksualiteit", vertelt Boomsma.

"Als publieke omroep en programmamaker wil je bijdragen aan tolerantie en acceptatie door belangrijke maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken." Flikker Op! is 4 augustus te zien op Nederland 3.