LONDEN - De Britse krantenuitgever Trinity Mirror, onder andere eigenaar van roddelkrant The Daily Mirror, gaat de werkwijze van zijn titels onderzoeken.

De beslissing volgt op het afluisterschandaal bij de inmiddels opgeheven schandaalkrant News of the World.

Volgens een woordvoerder van Trinity Mirror is het onderzoek niet gericht op eventuele afluisterpraktijken, maar heeft het afluisterschandaal bij News of the World wel bijgedragen aan de beslissing het onderzoek te houden.

"Gezien de recente gebeurtenissen leek het ons het juiste moment om onze controlemechanismen en procedures onder de loep te nemen", aldus de woordvoerder.

Daily Mirror

The Daily Mirror is na het afluisterschandaal bij News of the World onder vuur komen te liggen. Een voormalige journalist van The Daily Mirror beweert dat het inbreken op voicemails schering en inslag was bij de krant in de tijd dat Piers Morgan, nu werkzaam bij de Amerikaanse nieuwszender CNN, daar aan het roer stond.

Vorige week citeerde The New York Times vijf anonieme journalisten bij een andere titel van Trinity Mirror, de op sport en beroemdheden gerichte krant The People, die zeiden dat ook daar aan het eind van vorige en het begin deze eeuw veelvuldig op telefoons werd ingebroken.