AMSTERDAM - Jeroen Krabbé moest moeite doen om alle teksten voor In Therapie uit zijn hoofd te leren. In de serie, die vanaf maandag weer op televisie is, speelt Krabbé een directeur van een groot chemieconcern.

"Ik heb een keer met het script onder mijn kussen geslapen, in de hoop dat ik het zou leren", vertelt de acteur aan Metro.

"Het was een uitputtingsslag, mijn Olympische Spelen", vat Krabbé samen. De 66-jarige acteur had slechts een paar weken om zijn rol onder de knie te krijgen.

"Normaal gesproken heb je voor zoiets maanden nodig, ik had vijf weken. Je moet je voorstellen dat er monologen tussen zitten van vijf pagina's lang."

Overhoord

Dat was even wennen voor Krabbé, die de laatste tijd films heeft gedaan met minder lange teksten. "Ik heb de laatste jaren vooral veel films gedaan waarbij ik maar een à twee pagina's per dag hoefde te kennen. Dat was nu wel anders. Veel te vroeg in het proces heeft iemand me overhoord. Toen heb ik gedacht: ik haal het niet."

Desondanks is Krabbé vereerd met zijn rol in In Therapie. "De rol die ik vertolk is zo adembenemend fantastisch. Ik heb zelden zo'n mooie rol in mijn poten gehad."