LONDEN - De Britse minister van Cultuur Jeremy Hunt heeft de toezichthouder op de media, Ofcom, maandag gevraagd de geplande overname van tv-zender BSkyB door mediaconcern NewsCorp opnieuw te beoordelen.

Vanwege het afluisterschandaal rond de inmiddels opgeheven tabloid News of the World, die eigendom was van NewsCorp, wil de minister dat Ofcom de overname opnieuw beoordeelt.

''In het licht van de recente ontwikkelingen is het wenselijk dat Ofcom de kans krijgt om met een nieuw advies te komen'', aldus staatssecretaris van Financiën Danny Alexander maandag tegen nieuwszender Sky News.

NewsCorp heeft al een aandeel van 39 procent in de BSkyB en wil de resterende aandelen voor 14 miljard dollar (9,9 miljard euro) overnemen.

Het aandeel van de televisiezender daalde door de onzekerheid rond de geplande overname maandagochtend met ruim 7 procent.

Vicepremier

De Britse vicepremier Nick Clegg heeft mediatycoon Rupert Murdoch opgeroepen af te zien van zijn plan om de tv-zender BSkyB volledig over te nemen.

Clegg zei dit tegen BBC News na een gesprek met een vertegenwoordiging van mensen die het slachtoffer werden van de afluisterpraktijken van News of the World, die behoort tot het imperium van Murdoch.