AMSTERDAM - De remake van de soapserie Dallas verschijnt in de zomer van 2012 op televisie. Er worden tien afleveringen uitgezonden, zo heeft de Amerikaanse zender TNT vrijdag bekendgemaakt.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat er in ieder geval een proefaflevering van de voormalige successerie zou worden gemaakt.

Ook werd toen al gemeld dat Dallas terugkeert met oude rotten Larry Hagman, Linda Gray en Patrick Duffy. Zij pakken hun rol als J.R., Sue Ellen en Bobby Ewing weer op.

Josh Henderson, bekend van Desperate Housewives, en Jordana Brewster uit de film Fast & Furious vormen onder anderen de nieuwe garde. De nieuwe verhaallijn van de soap gaat over de erven van de familie Ewing, die zich druk maken om de familie-erfenis.

Succes

Dallas werd in de Verenigde Staten uitgezonden van 1978 tot 1991. Wereldwijd was de serie een groot succes. Zo keken er in Amerika alleen al negentig miljoen mensen naar de aflevering waarin J.R. werd neergeschoten. Die scène geldt nog altijd als een van de beroemdste cliffhangers aller tijden.