AMSTERDAM - Programmamaakster Mary Michon is dinsdag na een kort ziekbed overleden in Amsterdam. Dat maakt de IKON, waarvoor Michon dertig jaar werkte, woensdag bekend.

De tv-coryfee is 71 jaar geworden.

Programmamaakster Mary Michon is dinsdag na een kort ziekbed overleden in haar woonplaats Amsterdam. Dat maakt de IKON, waarvoor Michon dertig jaar werkte, woensdag bekend. De tv-coryfee is 71 jaar geworden.

Voor de IKON maakte Michon taboedoorbrekende programma's als Kanjers, Link, Prima Donna en In het Teken van het Hout.

Voor haar televisiewerk ontving Michon meerdere onderscheidingen, zo behaalde ze in 1997 een eervolle Nipkov-vermelding voor Een Spannend Bestaan en kreeg ze de Spaanprijs voor In het Teken van het Hout.

Carrière

Michon begon haar carrière in het theater. Ze speelde onder andere in de musical Heerlijk Duurt het Langst en werkte nauw samen met Jos Brink en diens partner Frank Sanders aan voorstellingen als Maskerade en Amerika, Amerika.

Michon was daarnaast actief als schrijfster. Vooral in haar boeken verzette Michon zich tegen het stereotiepe beeld van de oudere die geniet van het Zwitserlevengevoel.

In mei 2009 verscheen haar laatste boek, Van Die Damesdingen over 'de kunst van het ouder worden'. Vorig jaar april werd Michon benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Afscheid

De IKON neemt de komende dagen via radio en televisie afscheid van Michon. Zondag wordt een gedeelte van een interview met de tv-coryfee uitgezonden in De Andere Wereld, de week daarna wordt een aflevering van Het Vermoeden waarin Michon te gast was herhaald op Nederland 2.