AMSTERDAM - De nieuwe familieserie Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed komt eind dit jaar op het scherm met Leontine Borsato en Aart Staartjes.

Borsato en Staartjes zijn niet de enige BN'ers in de serie, ook Susan Visser, Bracha van Doesburgh en Sebastiaan Labrie komen voorbij.

Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed gaat over de 9-jarige Ollie en zijn gecompliceerde familie. Ollies vader is bezig aan zijn derde huwelijk en ook zijn moeder heeft een nieuwe vriend. De 9-jarige heeft zodoende veel halfzusjes, stiefbroertjes en adoptiezusjes. Ook is er een baby op komst.

Ollies overgrootvader heeft voor zijn honderdste verjaardag een wens: de hele familie Hartmoed bij elkaar. Zo begint Ollies missie om zijn hele familie bij elkaar te krijgen.

Opnames

De opnamen voor de nieuwe serie gaan deze week van start in het Belgische Seraing. De reeks wordt geregisseerd door Norbert ter Hall, het scenario is van de hand van Robert Alberdingk Thijm.

Ter Hall van Alberdingk Thijm werkten eerder samen aan de succesvolle serie A'dam-E.v.a. en wilden hun tanden zetten in een eigentijds verhaal voor de hele familie. "Het wordt een warme en ontroerende serie met een scherp randje en een happy end", belooft Ter Hall.

De vierdelige serie Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed, een coproductie van onder meer Lemming Film en de VPRO, wordt vanaf zaterdag 17 december uitgezonden.