AMSTERDAM - Presentator Peter van der Vorst is in zijn nopjes met de kijkcijfers voor zijn programma Gepest. Donderdagavond stemden bijna 1,2 miljoen mensen af op het realityprogramma.

"Mooie afsluiting van deze eerste serie", oordeelt Van der Vorst via Twitter.

Nooit eerder stemden zo veel mensen af op de pestshow.

Goed weer

Vorige week maakten de cijfers zelf een dipje naar nog geen achthonderdduizend kijkers, wat volgens Van der Vorst door het goede weer kwam.

"Het vakantie- en goed weer-effect blijkbaar, want het marktaandeel in de doelgroep is net zo hoog als anders. Gelukkig", reageerde Van der Vorst vorige week.

Anita Witzier

Gepest is deze week wederom een van de best bekeken programma's van de donderdagavond. De show, die niet alleen wordt gepresenteerd maar ook wordt geproduceerd door Van der Vorst, staat op de zesde plek in het kijkcijferlijstje van de Stichting Kijkonderzoek.

Anita Witzier legt het ook deze week af tegen John Williams. Witziers programma Hier Slapen Jullie, over Nederlanders die tijdelijk naar een ontwikkelingsland verhuizen, werd bekeken door 923 duizend mensen.

Derde plek

Williams deed het aanzienlijk beter, zijn Help Mijn Man Heeft een Hobby trok 1,3 miljoen kijkers en veroverde de derde plek in het kijkcijferlijstje.

Alleen het Achtuurjournaal en Hart van Nederland werden donderdag beter bekeken.