AMSTERDAM - Het tv-programma Vrije Geluiden (VPRO) krijgt de Jazz Media Award 2011. De vakjury kende de prijs toe aan het volgens haar ''voortreffelijke muziekprogramma''.

Dat is dinsdag meegedeeld. Het programma is te zien op de zondagochtend.

De award wordt uitgereikt tijdens de Jazzdag op 24 juni te Rotterdam. Uit het juryrapport: ''Vrije Geluiden programmeert met een vakkundige redactie regelmatig jazzuitzendingen en geeft veel Nederlandse jazzmusici de gelegenheid zich optimaal te presenteren."

"De jury hoopt dat deze erkenning ertoe mag leiden dat dit al jaren bestaande voortreffelijke muziekprogramma nog lang te bekijken en te beluisteren zal zijn.''

Jazz

De prijs is bedoeld voor een journalist of organisatie die zich inspant om jazz onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Hij bestaat uit een speciaal ontworpen gouden speld met diamant, de Blue Note, en een waardecheque van 1500 euro. De prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. De Jazz Media Award werd eerder uitgereikt aan Amanda Kuyper (2007) en Radio 6 (2009).

Behalve Vrije Geluiden waren dit jaar Vera Vingerhoeds, Bert Vuijsje, Jazzflits en Jazzenzo genomineerd voor de Jazz Media Award.