AMSTERDAM - De eerste aflevering van de nieuwe reportageserie van Beau van Erven Dorens is zondag redelijk succesvol van start gegaan. De Wereld van Beau wist achthonderdduizend televisiekijkers te trekken, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De 40-jarige presentator zag eerder een aantal shows floppen, waaronder Show Me the Money en de Zaterdagavondshow. Beau liet eerder al weten dat het succes voor hem 'erop of eronder' wordt. "Nu moet het inderdaad waargemaakt worden." In de eerste aflevering van De Wereld van Beau zwom de presentator Het Kanaal over.

De tweede aflevering van Yolanthe's nieuwe programma Yolanthe op 3 scoorde beter dan vorige week. Zondag wist de TROS-presentatrice met zo'n 472 duizend kijkers bijna honderdduizend mensen meer te boeien. In de uitzending ging Yolanthe in gesprek met pornoactrice Jenna Jameson en Johnny de Mol.

Bijna 1,7 miljoen mensen zagen de tv-première van de film Komt Een Vrouw Bij De Dokter op RTL 4. Het achtuurjournaal op Nederland 1 was het best bekeken programma met 2,1 miljoen kijkers.