Teleurgestelde TROS blijft inzetten op Songfestival

AMSTERDAM - Ondanks het weer missen van de finale van het Eurovisie Songfestival blijft de TROS het liedjesfestijn uitzenden. "Eén ding staat buiten kijf: de TROS gaat zeker door het met Songfestival", reageert omroepdirecteur Peter Kuipers vrijdag op het optreden van de 3JS.

"We hebben er met het hele team alles aan gedaan", gaat Kuipers verder.

"De 3JS zijn fantastische muzikanten op wie ik uiterst trots ben. Ik vind het moedig en dapper dat zij Nederland hebben vertegenwoordigd."

Zo slecht

De drie Volendammers probeerden donderdagavond tevergeefs een finaleplaats te scoren met het nummer Never Alone. Voor de zevende keer op rij schittert Nederland door afwezigheid in de finale, een record. Nooit eerder presteerde een land zo slecht op het Eurovisie Songfestival.

Ondanks die statistieken blijft de TROS inzetten op het liedjesfestijn. "Als we deze teleurstelling te boven zijn, starten we vol goede moed met de voorbereidingen voor volgend jaar", zegt Kuipers. "We gaan de komende maanden nadenken over de inzending van 2012."

Volendams feestje

Op internet wordt inmiddels druk gespeculeerd over de inzending van volgend jaar. Fans van Nick & Simon hopen wederom op een Volendams feestje.

Jan Smit, die donderdag commentaar leverde tijdens de halve finale, opperde Within Temptation. Ook Anouk en Marco Borsato worden geregeld genoemd.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie