De Wereld Draait Door wint de Nipkowschijf

AMSTERDAM - De Wereld Draait Door heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. Dat is de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma.

Dat staat op de website van het programma. De prestigieuze Nederlandse televisieprijs wordt ieder jaar uitgereikt door televisiecritici van dagbladen en tijdschriften. 

 Volgens de juryvoorzitter Henk van Gelder draaide DWDD het beste seizoen ooit. ''Er is geen enkel dagelijks programma dat zo onontkoombaar is en constant weet te boeien.’’

Volgens de jury is DWDD een ontzettend creatief programma. ''Ze weten moeilijke onderwerpen toegankelijk te maken'', aldus Van Gelder.

Ali B

Ali B. kreeg van de jury een eervolle vermelding voor zijn programma Ali B op volle toeren. In het televisieprogramma brengt Ali B een bevriende rapper in contact met een Nederlandstalig artiest.

Deze artiest kiest een gouwe ouwe uit zijn eigen repertoire en de rapper maakt hiervan een remake.

De verrassende link tussen rappers en zangers van het Nederlandse lied kwam volgens de jury prachtig tot uitdrukking.

MCO

Ook het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) kreeg een eervolle vermelding. Het MCO is een overkoepelende organisatie van de muziekgezelschappen van de publieke omroepen.

''Het is niet helemaal toevallig dat het MCO nu een eervolle vermelding krijgt. Het MCO staat momenteel onder druk door de aangekondigde bezuinigingen van het kabinet en het is belangrijk dat alles wat deze orkesten doen eens onder de aandacht te brengen’’, aldus Van Gelder.

De prijzen worden 25 mei uitgereikt.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie