HILVERSUM - Het Glazen Huis van 3FM staat volgend jaar in Enschede. Dat maakte de popzender vrijdag bekend. Naast Enschede waren Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen in de race om de achtste editie van Serious Request te organiseren.

''Enschede is een goede locatie'', meent 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers.

''De Oude Markt is een sfeervol en levendig plein. De stad heeft bovendien een prachtig plan om de eigen regio te mobiliseren voor de inzameling die 3FM samen met het Rode Kruis jaarlijks met Serious Request doet.''

'Stille ramp'

De radiozender zet zich samen met de hulporganisatie jaarlijks in voor een 'stille ramp'. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's zich zes dagen lang op in een glazen studio.

Zij eten dan niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Prestigieus

Voor steden is het Glazen Huis een prestigieus project. Vorig jaar kwamen 200.000 mensen naar de mobiele radiostudio op de Markt in Eindhoven. Vooral de horeca in de buurt profiteerde van de drukte, die volgens onderzoekers een extra omzet van 3,5 miljoen euro genereerde.

Drie dj's die toen zaten opgesloten in het Glazen Huis haalden een recordbedrag van ruim 7,1 miljoen euro binnen voor aidswezen in Afrika. De benefietactie Serious Request bereikte vorig jaar een recordaantal van 11,3 miljoen Nederlanders via internet, radio en televisie.

In 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 volgden Zweden en Kenia, het jaar daarop Zwitserland.

Vanaf 18 december dit jaar staat het Glazen Huis in Leiden.

Bekijk alle twitterberichten over dit onderwerp op NUlive