AMSTERDAM - John de Mol is in zijn nopjes met de première van The Voice op de Amerikaanse televisie. De talentenjacht op NBC werd dinsdagavond door 11,8 miljoen mensen bekeken.

"Dit is iets waar je alleen maar van kunt dromen. Dit went nooit", laat De Mol weten in RTL Boulevard. De bedenker van de show geeft toe dat hij dinsdag slecht kon slapen. "Ik heb mezelf vervloekt. Ik dacht: moet ik nou op mijn 56e nog wakker liggen van kijkcijfers? Maar dat is dus gebeurd."

De mediamagnaat werd vervolgens midden in de nacht weer wakker, op het moment dat het programma in de Verenigde Staten zou beginnen. "Ik was klaarwakker, dus ik kon net zo goed aan het werk gaan."

John de Mol zei eerder dat The Voice voor NBC een succes zou zijn als er meer dan acht miljoen mensen zouden kijken. Hij kreeg woensdagavond, na de bekendwording van de kijkcijfers, een topman van NBC aan de telefoon. "Hij was helemaal euforisch. In drieënhalf jaar hebben ze geen betere eerste show gehad dan The Voice."

De talentenjacht, waaraan Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine en Blake Shelton zijn verbonden als coaches, was in de Verenigde Staten het best bekeken programma van de avond. Het versloeg onder meer het ABC-programma Dancing With The Stars en een Glee-special over Lady Gaga.