AMSTERDAM - De Raad voor de Journalistiek behandelt vrijdag de klacht van Pieter Storms over de uitlatingen van Jort Kelder in het tv-programma De Wereld Draait Door. Dat maakte de raad dinsdag bekend.

De echtgenoot van Nina Brink verwijt Kelder dat hij zich tijdens de uitzending ten onrechte tot zijn vrouw heeft gewend, terwijl de afspraak zou zijn geweest dat juist niet te doen.

De geplande discussie over journalistieke ethiek liep uit op een schreeuwpartij. Brink, die in het publiek zat, werd daar ook bij betrokken. Volgens Storms heeft Kelder zich doelbewust niet aan de afspraak gehouden.

Onjuiste uitspraken

Hij meent verder dat de voormalige Quote-hoofdredacteur tijdens de uitzending diverse onjuiste uitspraken heeft gedaan. Verder wil hij dat de raad zich uitspreekt over de naar zijn zeggen ''voortdurende laster'' die Jort Kelder over Brink verspreidt met betrekking tot haar vermeende sm-gedrag, waarover in 2005 in Quote werd gepubliceerd.

Kelder was daar volgens Storms toen hoofdredacteur en was verantwoordelijk voor het inmiddels gerectificeerde artikel. Hij zou de gewraakte aantijgingen in een interview hebben herhaald.