AMSTERDAM - Oprichter van SBS 6 Fons van Westerloo verwacht niet dat John de Mol alle bekende presentatoren van RTL 4 naar SBS gaat halen.

Met de overname van SBS door mediabedrijf Talpa wordt druk gespeculeerd over wat er gaat gebeuren met bekende gezichten als Linda de Mol, Winston Gerschtanowitz en Jack Spijkerman.

John de Mol startte in 2005 de zender Talpa, waarbij hij met onder anderen Beau van Erven Dorens, Jack Spijkerman en Linda de Mol een blik aan bekende Nederlanders opentrok. De programma's van Talpa scoorden echter slecht en de zender liep uit op een flop.

"Zo rücksichtslos als bij Talpa zal hij niet te werk gaan", schat Van Westerloo, die SBS 6 in 1995 oprichtte.

Zenders

"Als baas van producent Talpa zal hij daarom altijd aan verschillende zenders leveren", vertelt hij in het AD. "Hij gaat zijn markt niet verkleinen, is niet op zijn achterhoofd gevallen. Ik verwacht dat hij voor SBS nieuwe formats zal ontwikkelen."

Volgens John de Mols woordvoerder Thomas Notermans is Talpa 'geen stal van presentatoren' en is het onzin dat BN'ers straks worden meegenomen naar SBS. "Wij bieden formats aan zenders aan waar vervolgens de juiste presentatoren bij worden gezocht. Niet andersom."