AMSTERDAM - SBS6 haalt de programma's De Afvallers XXL en Je leven op de rit voortijdig van de buis. Tegenvallende kijkcijfers op de woensdagavond zijn de reden voor de ingreep.

De commerciële zender begon op 23 maart met de nieuwe programmering op de woensdagavonden. Deze week zijn de laatste afleveringen van beide coachingsprogramma's te zien. Een woordvoerster van SBS6 bevestigde maandag berichtgeving hierover van RTL Boulevard.

Twee afleveringen van Je leven op de rit blijven als gevolg van het besluit op de plank liggen, terwijl bij De Afvallers XXL alle afleveringen tot eind mei niet meer voor uitzending in aanmerking komen.

''De coaching aan de deelnemende gezinnen wordt voorgezet. Het traject om ze te laten afvallen wordt helemaal afgemaakt'', benadrukt de woordvoerster. ''Alleen gaan we het niet meer uitzenden.''

Kijkers

Je leven op de rit wist vorige week woensdag 480.000 kijkers naar SBS6 te trekken, terwijl 455.000 kijkers iets later op de avond afstemden op De Afvallers XXL. Volgens de woordvoerster blijft de woensdagavond met deze kijkcijfers achter bij andere dagen. In mei probeert SBS6 meer kijkers te trekken met het lijstjesprogramma De 25.

Afgelopen weekeinde eindigde de nieuwe talentenjacht The Sing-Off van SBS6 ook al voortijdig wegens te weinig kijkers.

Het tv-station blikt volgende week woensdag vooruit op het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton, waarvoor Beau van Erven Dorens als speciale verslaggever afreist naar Londen.