HILVERSUM - Voormalig Endemol-directeur Paul Römer (48) wordt per 1 augustus algemeen directeur van de NTR. Römer volgt Joop Daalmeijer op, die per 1 september met pensioen gaat, maakte de publieke omroep dinsdag bekend.

De NTR is een ledenloze omroep die op 1 september vorig jaar ontstond uit een fusie van de NPS, Teleac en RVU.

Römer begon in 1988 zijn omroepcarrière bij de TROS en werd in 1995 producent van vele amusements- en realityprogramma's bij John de Mol Producties.

Römer is de medebedenker van De Grote Donorshow en de eerste producent van de nationale en internationale versies van Big Brother.

Endemol

Van 2002 tot 2008 was hij algemeen directeur van Endemol Nederland. In 2009 trad hij toe tot de raad van bestuur van Endemol Holding, waar hij tot afgelopen najaar verantwoordelijk was voor de wereldwijde creatieve strategie van het concern.

Daalmeijer leidde de fusieomroep sinds de start op ad-interimbasis. Hij noemt Römer een manager die zich op kwaliteit concentreert en werknemers weet de stimuleren. Volgens Daalmeijer passen deze eigenschappen goed bij de NTR en kan Römer veel voor de publieke omroep betekenen.

Vakmanschap

Paul Römer verheugt zich over zijn overstap. ''De NTR is een warme organisatie waar passie, vakmanschap en creativiteit belangrijke waarden zijn."

"Ik weet zeker dat ik mij daar thuis zal voelen'', aldus Römer, die bij de publieke omroep te maken krijgt met zijn broer Bart Römer, netmanager van Nederland 2.