AMSTERDAM - Hamel Magazine, het blad van het Haags Montessori Lyceum, is zaterdag uitgeroepen tot de beste schoolkrant van Nederland. De jury prees op de vijftiende Nationale Schoolkrantdag 'de blik naar buiten en de strakke vormgeving' van het blad.

Het bijzondere aan Hamel Magazine is dat de redactie heeft gekozen voor een special over Den Haag. ''Dat is professioneel en komt de leesbaarheid zeer ten goede'', meent de jury. De winnende schoolkrantredactie kreeg 1500 euro en tien kaartjes voor de theatervoorstelling SpangaS Live!

Er waren meer prijzen te verdelen op schoolkrantdag. De website van de schoolkrant van het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda werd in het zonnetje gezet.

De Streekbuis, de schoolkrant van de christelijke scholengemeenschap Het Streek in Ede, kreeg een aanmoedigingsprijs. Het publiek vond de cover van het blad van de Philips van Horne Scholengemeenschap in Weert de mooiste.

De Nationale Schoolkrantdag wordt georganiseerd door de opleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).