HELSINKI - De Finse uitgever Sanoma heeft een bod uitgebracht op de televisieactiviteiten van ProSiebenSat1 in de Benelux. Dat heeft de onderneming vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat onder meer om de Nederlandse zenders van SBS. Sanoma maakte geen financiële details bekend van het bod, dat het concern samen met ''lokale partners'' uitbracht.

Een woordvoerder van Sanoma wilde vrijdag geen verder commentaar geven op het uitgebrachte bod.

Het persbericht laat alleen weten dat ''er geen zekerheid bestaat dat het bod zal leiden tot onderhandelingen of tot een transactie''.

TMG

De Nederlandse tak van SBS is eerder door ProSiebenSat1 in de etalage gezet. De Telegraaf Media Groep (TMG) toonde in februari interesse in de Nederlandse televisiezenders. Vrijdag meldden media echter dat TMG is afgehaakt, onder meer omdat de prijs te hoog zou zijn.

Ook de Persgroep, de Vlaamse eigenaar van onder meer de Volkskrant, Trouw en het AD, heeft vorige maand laten weten belangstelling te hebben voor SBS.

John de Mol

Daarnaast heeft mediamagnaat John de Mol aangegeven de zenders te willen kopen. Het is onbekend of hij, mogelijk via vermogensbeheerder Cyrte, nog altijd in de race is.

Sanoma is in Nederland vooral bekend als de uitgever van onder meer Donald Duck, Libelle, Viva en NU.nl. De uitgever heeft nog tientallen bekende titels in zijn portfolio.