AMSTERDAM - De animatieserie The Governator van Arnold Schwarzenegger is verkocht aan vijf Europese landen. Ook in Zuid-Amerika wordt de tv-serie over een heldhaftige gouverneur uitgezonden.

Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland hebben de tv-serie over de oud-gouverneur aangekocht evenals Cartoon Network Latin America. De animatieserie wordt gemaakt door Stan Lee, die achter grote superhelden zit als Iron Man en Spider-Man.

Producent Andy Heyward is positief verrast door de internationale interesse. "Deze mate van interesse voor een tv-serie heb ik nog nooit gezien", zegt hij tegen het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter. Of de serie ook in Nederland wordt uitgezonden, is nog onbekend.

Schwarzenegger hield maandag in Cannes een persconferentie over zijn plannen met The Governator. Naast de tv-serie komt er ook een stripboek, een game en een 3D-film. Het verhaal gaat over een gouverneur die met een groepje whiz kids criminaliteit bevecht. De serie moet volgend jaar op televisie komen.