AMSTERDAM - De AVRO heeft excuses aangeboden aan Ali B. De naam van de rapper werd dinsdag genoemd in een uitzending van Opsporing Verzocht, waarna Ali en de omroep plat werden gebeld.

De rapper gaf aan geen enkel probleem te hebben met het noemen van zijn naam.

"Deze uitspraak van algemene aard is louter bedoeld de kijker houvast te geven in deze zaak", reageert de AVRO op de ontstane ophef. Een slachtoffer van een overval omschreef een van de daders als 'degene die praatte met een Ali B-accent'.

De rapper reageerde laconiek op de uitzending. "Als blijkt dat je daders van dit soort zaken sneller arresteert door mijn naam te gebruiken, vooral doorgaan. Offer ik me graag voor op", twitterde Ali.

Ali B.

"Vanzelfsprekend heeft noch de AVRO, noch politie en justitie Ali B. op enigerlei wijze in verband willen brengen met deze zaak. Wij betreuren dat dit beeld is ontstaan", luidt de verklaring van de AVRO.

Uit de tweets van Ali blijkt dat hij inmiddels contact heeft gehad met Anniko van Santen, presentatrice van Opsporing Verzocht. "Net belletje gehad van Anniko, ze heeft excuses aangeboden namens AVRO", schreef de rapper woensdagavond. "Erg lief, bedankt."