AMSTERDAM - Lady Gaga zwaait volgende maand voor een dag de scepter over Metro. In aanloop naar de release van haar langverwachte album Born This Way is de zangeres op 17 mei gasthoofdredacteur van het gratis dagblad. Dat maakt Metro donderdag bekend.

Lady Gaga wordt hoofdredacteur van alle edities van de krant. Ze werkt vanaf de centrale redactie in Londen. De wereldwijde hoofdredacteur van Metro, Maggie Samways, zegt heel enthousiast te zijn dat Lady Gaga een dag lang het roer overneemt.

"Ze heeft een bijzondere artistieke kracht, waardoor ik er van overtuigd ben dat deze editie haar persoonlijkheid zal reflecteren: creatief, inspirerend en verrassend."

De zangeres heeft aangegeven kwesties rondom gelijkheid en individualiteit te zullen benadrukken.

Samen werken

Ze zal artikelen selecteren en het nieuws becommentariëren. Een fan van Lady Gaga maakt kans om die dag samen te werken met de zangeres. Metro houdt een wedstrijd waarbij de winnaar Gaga's redactieassistent wordt.

Deelnemers moeten vertellen wat hen 'Born This Way' maakt. "Ik ben benieuwd hoe fans Born This Way definiëren voor zichzelf", vertelt Lady Gaga. "Ik ben geboren om dapper te zijn. Dat is onderdeel van mijn missie in het leven. Ik ben geboren om mijn artistieke visies te volgen."