AMSTERDAM - De makers van Mad Men beginnen binnenkort met de productie van de laatste seizoenen. Donderdag werd bekend dat de Emmy-winnende serie nog drie seizoenen loopt, maar daarna zo goed als zeker verdwijnt.

Bedenker Matthew Weiner en de Amerikaanse kabelzender AMC konden het de afgelopen tijd maar niet eens worden over de toekomstige vorm van Mad Men, dat al vier seizoenen op de buis komt.

Door de uitgelopen onderhandelingen werd de vijfde reeks al uitgesteld tot begin volgend jaar. Donderdag bereikten Weiner en AMC een overeenkomst die de serie nog drie seizoenen op tv houdt. Weiner vindt het dan welletjes geweest.

Juiste levensduur

"Ik zal nog steeds alles geven bij de totstandkoming van elke aflevering", zegt Weiner tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

"Maar zeven seizoenen lijkt me de juiste levensduur voor de show." Weiner, de producent en de belangrijkste schrijver van de serie, zou zo'n dertig miljoen dollar verdienen aan de nieuwe overeenkomst.

Emmy Awards

Mad Men, over reclamemannen in de jaren zestig, werd onderscheiden met meerdere Emmy Awards, waaronder drie keer op rij voor beste dramaserie.

De serie, die in Nederland wordt uitgezonden door de VARA, keert in maart 2012 terug op de Amerikaanse tv.