AMSTERDAM - SBS6 heeft besloten de nieuwe talentenshow The Sing-Off in te korten en eerder van de buis te halen. Het programma op de zaterdagavond trekt te weinig kijkers.

Dat bevestigde een woordvoerder van de zender woensdag een bericht op de site van RTL Boulevard.

Zaterdag blijft de show, gepresenteerd door Danny de Munk en Tooske Ragas, zoals het was. Op 9 april volgt de halve finale, die in plaats van anderhalf uur een uur duurt.

Datzelfde geldt voor de finale een week later. The Sing-Off eindigt twee weken eerder dan gepland. In plaats van acht afleveringen zendt SBS6 er zes uit.

Vocaal

In het programma nemen zangformaties uit het hele land het tegen elkaar op. Alles is toegestaan, zolang het maar met de stem gebeurt. Instrumentale begeleiding en muziekbanden zijn bij het optreden niet toegestaan.

De beats en alle instrumentale geluiden worden door de teamleden zelf vocaal nagebootst. René Froger, Karin Bloemen en Tjeerd Oosterhuis zitten in de jury.

Miljoen kijkers

De talentenjacht begon veelbelovend op 12 maart, toen ruim 1,2 miljoen kijkers op de zender afstemden. Afgelopen zaterdag keken nog geen 420.000 mensen naar The Sing-Off, waardoor SBS6 zich genoodzaakt zag het programma in te korten.

De zegsman noemt het besluit ''heel erg jammer''. ''Het was echt een show van kwaliteit, zowel het talent, de jury en de presentatie.''

Popstars

SBS6 kampte eerder ook al met teleurstellende kijkcijfers van de talentenshow Popstars. Dit programma had in het begin van het seizoen tegenvallende resultaten, terwijl in eerdere seizoenen kijkcijfers van boven een miljoen werden gehaald.

Het programma verhuisde van de vrijdagavond naar de maandagavond en was uiteindelijk op de zaterdagavond te zien, in de hoop meer kijkers te trekken.