AMSTERDAM - Joris Luyendijk gaat een blog bijhouden voor The Guardian. Luyendijk is onder andere bekend als presentator van Zomer- en Wintergasten. Daarnaast schreef hij enkele boeken en was hij jarenlang verslaggever in het Midden-Oosten.

De journalist maakte het nieuws zelf bekend via Twitter.

Luyendijk gaat schrijven over de financiële wereld in Londen. Volgens The Guardian zal hij als een antropoloog te werk gaan.

"Joris zal op dezelfde manier berichten zoals hij dat deed vanuit het Midden-Oosten. Hij zal alles goed waarnemen en zijn oren open hebben staan. Wij weten zeker dat hij veelbesprokken stukken zal gaan schrijven."

Observeren

Luyendijk ziet het zelf al helemaal zitten. "Ik ga de stad net zo benaderen als stammen in het Midden-Oosten. Ik zal vooral goed observeren."

Naast zijn observaties zal Luyendijk gesprekken aangaan met mensen die in het financiële hart van Londen werken. "Het is de bedoeling dat ik hun gewoontes tegen het licht houd, hun gedrag beoordeel en tegen hun zelfbeeld in zal gaan. Ik houd ze als het ware een spiegel voor en bericht daarover op mijn blog."