UTRECHT - Het had onmogelijk moeten zijn dat SBS ooit nog de beelden ging uitzenden die Peter R. de Vries maakte van de veroordeelde Albert K. en zijn familie. Dat heeft SBS eerder beloofd, volgens de advocaat K. De raadsman zei dat donderdag tegen de kortgedingrechter in Utrecht.

K. wil daarom 75.000 euro van SBS omdat een klein deel van deze beelden afgelopen december toch op tv te zien is geweest.

SBS spande het kort geding aan omdat K. 75.000 euro wil innen en SBS op zijn beurt 7500 euro wil betalen. K. werd eerder veroordeeld voor uitlokking van moord op en afpersing van Peter R. de Vries.

SBS sprak drie jaar geleden in de rechtbank af met K. dat de beelden niet meer uitgezonden zouden worden. Omdat SBS een eerdere toezegging had geschonden, werd daar toen een boete van 15.000 euro per overtreding op gezet.

Promotiefilmpje

In een promotiefilmpje van een jubileumuitzending van Peter R. de Vries zijn de beelden toch terechtgekomen. Die promo is vijf keer uitgezonden. SBS wil veel minder betalen omdat er maar een paar seconden zijn uitgezonden.

De advocate van SBS sprak over een menselijke fout die is ontstaan doordat het programma door productiebedrijf Endemol is aangeleverd.

Afspraak

Volgens de advocaat van K. waren Endemol en Peter R. de Vries al jarenlang op de hoogte van de afspraak. De advocaat gaf aan dat na iedere uitzending de bedreigingen tegen de familie K. opnieuw oplaaien.

Hij benadrukte dat alleen Albert K. is veroordeeld en de rest van de familie niets met de zaak te maken heeft.

De uitspraak is op 18 maart.