HILVERSUM - Naar het verkiezingsdebat van EenVandaag hebben maandagavond gemiddeld 1.177.000 Nederlanders gekeken. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Het verkiezingsdebat staat op de elfde plaats in de ranglijst van meest bekeken tv-programma's van maandag.

Het debat in de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd live uitgezonden op Nederland 1. Bijna een op de vier tv-kijkers (23,7 procent) stemde op de publieke zender af voor het tv-duel tussen de lijsttrekkers voor de Eerste Kamerverkiezingen en partijleiders.

De programma's Radar, Memories en Het Familiediner trokken later op de avond op Nederlands 1 de meeste tv-kijkers. Naar het consumentenprogramma Radar keken maandagavond 1.851.000 tv-kijkers.

Geen winnaars

De tiende editie van het EenVandaag verkiezingsdebat kende volgens de debatexperts van het Nederlands Debat Instituut geen duidelijke winnaars. Inhoudelijk zijn de kijkers van het debat weinig opgeschoten, bekritiseerde het instituut dinsdag.

Volgens het instituut was er nauwelijks lijn in het debat te ontdekken doordat de ''heetgebakerde mannen elkaar eindeloos om de oren sloegen met cijfers en aantijgingen''.

Volgens het Nederlands Debat Instituut waren de thema's waarover werd gesproken, te breed en te onduidelijk.

Ook zouden de partijen hierdoor niet de kans hebben gekregen om zich van elkaar te kunnen onderscheiden, omdat de stellingen alleen de tegenstelling tussen coalitie- en oppositiepartijen benadrukten.