AMSTERDAM - Het bedrijf van Reinout Oerlemans gaat een realitysoap over Roseanne Barr maken. De actrice woont tegenwoordig met haar man en kinderen op een boerderij waar ze een notenbedrijf runt. Producent Eyeworks gaat zestien afleveringen maken over haar leven.

"De vestiging van Eyeworks in Amerika heeft contact gekregen met de excentrieke Rosanne die met een nieuwe man en al haar volwassen kinderen op een landgoed op Hawaï woont", vertelt Oerlemans aan De Telegraaf.

Barr leeft tegenwoordig als een soort hippie, vertelt de producent.

Aan de komedieserie Roseanne verdiende de nu 58-jarige actrice tientallen miljoenen. "Dus voor het geld hoeft ze het niet te doen", denkt Oerlemans.

"Maar ze heeft geen problemen met camera's en haar leven is zo krankzinnig dat we haar wilden verleiden tot een reallifesoap. Dat is gelukt."

Grote deal

Het idee is goed ontvangen. "Een van de grootste Amerikaanse netwerken heeft getekend voor maar liefst zestien afleveringen van de productie. Op de tv-beurs in Cannes gaan we de serie aan andere landen verkopen. Roseanne wordt hier niet armer van. Maar Eyeworks zeker ook niet. Het is een heel grote deal."