CAIRO - De antiregeringsbetogers op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door het geluid van vuurwapens. Er zouden geen slachtoffers zijn.

Volgens een van de betogers begon het schieten in het gebied waar aanhangers van president Hosni Mubarak zich verzameld hebben.

Het leger, dat de twee partijen uit elkaar houdt, loste daarop waarschuwingsschoten.

Na het schieten, dat enkele minuten duurde, keerde de rust terug op het plein waar meer dan 10.000 mensen de nacht doorbrachten.

Aanslag

Terroristen hebben een aanslag gepleegd op een belangrijke gasleiding van Egypte naar Israël, meldde de Egyptische staatstelevisie zaterdag. Getuigen hoorden een luide knal en zagen een vlammenzee in El Arish in het noorden van de Sinaï-woestijn.

''Saboteurs hebben gebruikgemaakt van de huidige veiligheidssituatie en de gasleiding opgeblazen'', zei een correspondent van de Egyptische televisie.

Verwondingen

De Egyptische journalist Ahmad Mohamed Mahmoud, die op 28 januari gewond was geraakt bij de onlusten in Caïro, is aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft het Comité voor de Bescherming van Journalisten (CPJ) vrijdag laten weten.

Volgens de burgerrechtenorganisatie is hij het eerste dodelijke slachtoffer bij de media sinds de opstand in het Arabische land begon.

Mahmoud werkte voor de krant Al-Ta'awun, die eigendom is van de staat. Volgens de publicatie werd hij door een sluipschutter geraakt terwijl hij een confrontatie tussen veiligheidstroepen en betogers versloeg.

Gearresteerd

In Cairo zijn vrijdagavond weer twee journalisten van televisiezender Al-Jazeera gearresteerd door de Egyptische politie. Dit maakte de zender zelf bekend.

Bekijk hier de livestream van Al-Jazeera

Lees alles over de situatie in Egypte op onze special

Volg berichten op Twitter via NUlive

Nieuwe betogingen Egypte