AMSTERDAM - Jan Douwe Kroeske kijkt uit naar de inbreng van het publiek tijdens de nieuwe theatertoer van 2 Meter Sessies. Het enthousiasme van het publiek is volgens de 54-jarige presentator erg inspirerend. De show gaat woensdag in première in Hilversum.

Het is de tweede keer dat Kroeske in het theater terugblikt op het muziekprogramma dat hij al 24 jaar presenteert op radio en tv.

De avond bestaat uit anekdotes die Jan Douwe helder zijn bijgebleven, maar ook uit beeld- en geluidfragmenten die uit het archief werden opgeduikeld. "Ik heb een geraamte, maar vind het heerlijk om daar vanaf te wijken", zegt Kroeske tegen.

"Geen enkele avond is hetzelfde. De graagte waarmee het publiek iets wil horen, is heel inspirerend." Kroeske merkte tijdens de tour door België dat de zaal al snel warmloopt voor het aanvragen van muziekfragmenten.

Uiteenlopend publiek

Hij vindt het vooral leuk om te zien dat de zaal gevuld is met een zeer uiteenlopend publiek. "Je hoort Crowded House tot Nirvana en Foo Fighters."

De Ierse singer-songwriter Luka Bloom zorgt voor livemuziek. Hij was al diverse keren te zien in 2 Meter Sessies. "Als je van muziek houdt, is het leuk. Je ziet en hoort de verhalen van bekende en onbekende artiesten, maar die laatsten zijn zeker niet minder goed."