HILVERSUM - Nederland blijft in de ban van het tv-programma Boer zoekt vrouw. Het programma van Yvon Jaspers brak zondagavond weer een eigen kijkcijferrecord. Ruim 5,2 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd.

Dat heeft de Stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag bekendgemaakt.

De afgelopen weken nam het aantal kijkers per uitzending steeds toe. Vorige week keken ruim 5,1 miljoen mensen naar het KRO-programma.

Het datingprogramma stond zondag wederom op de eerste plaats in de lijst van 25 best bekeken programma's. Het Journaal van acht uur (ruim 3,9 miljoen kijkers) en Studio Sport Eredivisie (bijna 3,2 miljoen kijkers) kwamen respectievelijk op de tweede en derde plaats in de top 25.

Journaal

Het Journaal trok zondag het hoogste aantal kijkers van de afgelopen tien jaar, berichtte de NOS maandag. Aan het einde van de uitzending keken maar liefst ruim 4,4 miljoen mensen.

Het grootste deel van de uitzending stond in het teken van de onrust in Egypte. De laatste meest bekeken uitzending van het NOS Journaal was vorig jaar april toen gemiddeld 3,4 miljoen mensen keken.

Songfestival

Het Nationaal Songfestival, gepresenteerd door Yolanthe Sneijder-Cabeau, kwam met ruim 2,2 miljoen kijkers op de vierde plaats. Het Volendamse trio 3JS trad op met vijf nummers die het had geschreven voor het komende Eurovisiesongfestival.

Het publiek en een vakjury kozen zondag hieruit hun favoriet waarmee het trio 12 mei naar het Eurovisiesongfestival in het Duitse Düsseldorf gaat. De keus viel op het lied Je vecht nooit alleen.