LONDEN - De Nederlandse acteur Derek de Lint vertolkt een belangrijke gastrol in de twee slotafleveringen van het veertiende seizoen van de populaire Britse politieserie Silent Witness.

Dat heeft zijn agent donderdag bekendgemaakt. De Lint speelt in de twee episodes de Nederlandse ambassadeur in Londen. De rol van zijn dochter wordt gespeeld door de Nederlandse actrice Marene van Holk.

De afleveringen zijn al opgenomen. De BBC zendt het eerste deel van de finale op maandag 31 januari uit om tien uur ’s avonds (Nederlandse tijd). Het afsluitende tweede deel volgt een dag later. Naar verwachting zijn de twee delen volgend televisieseizoen te zien bij de KRO.

Langlopende politieserie

Silent Witness is een langlopende politieserie over het team van een forensisch laboratorium dat politie en Openbaar Ministerie bijstaat bij hun onderzoek naar de toedracht van uiteenlopende delicten. In de dubbelaflevering onderzoekt het team een schietpartij op de Nederlandse ambassade in Londen.

Het is niet de eerste keer dat De Lint (60) in een internationale productie te zien is. Sinds zijn internationale doorbraak met zijn rol in Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven speelde hij in een groot aantal Amerikaanse en Europese film- en televisieproducties.

Dokter Rossi

Ook staat hij in Nederland nog regelmatig op de planken; op dit moment in de musical La Cage aux Folles. Begin maart is hij in de bioscoop te zien als dokter Rossi in de Gooische Vrouwen-film.