AMSTERDAM - Joost Eerdmans wordt de nieuwe presentator van het actualiteitenprogramma Uitgesproken WNL. Vanaf woensdag 5 januari neemt Eerdmans de uitzendingen voor zijn rekening, maakte de omroep vrijdag bekend.

Eerdmans is sinds vorig jaar wethouder in Capelle aan den IJssel voor Leefbaar Capelle en voorzitter van het Burgercomité tegen Onrecht.

Volgens een gemeentewoordvoerster blijft hij aan als wethouder. Daarnaast presenteert Eerdmans BNR PepTalk. Landelijke bekendheid kreeg hij als Tweede Kamerlid voor de Lijst Pim Fortuyn (LPF).

''Ik zie ernaar uit om het gezonde rechtse geluid op woensdagavond te gaan vertolken'', aldus Eerdmans.

Signatuur

WNL-voorzitter Fons van Westerloo zegt dat WNL, aanvankelijk een omroepinitiatief van dagblad De Telegraaf, met het nieuwe gezicht een duidelijker signatuur zal krijgen.

''Joost Eerdmans is de man die onze rubriek Uitgesproken het gewenste opiniërende karakter en het WNL-DNA zal geven'', verwacht Van Westerloo.

Vervanger

Uitgesproken WNL werd sinds de start in september gepresenteerd door Michiel Bicker Caarten, die zijn vertrek als hoofdredacteur en presentator onlangs aankondigde.

Hij keert binnenkort niet meer terug op het scherm, want WNL-presentatoren Petra Grijzen en Alex de Vries vervangen hem tot de komst van Eerdmans.

Publieke bestel

Jaap Hofman is met onmiddellijke ingang benoemd tot interim-hoofdredacteur van WNL.

Hofman was tot vorig jaar adjunct-programmadirecteur bij RTL en was betrokken bij de toetreding van WNL tot het publieke bestel.