HILVERSUM - Erica Terpstra krijgt een persoonlijk reisprogramma bij omroep MAX. De eerste aflevering van Erica op reis is te zien op 3 januari op Nederland 1 (22.15 uur), maakte de ouderenomroep donderdag bekend.

In het door Ivo Niehe geproduceerde tv-programma ontmoet de oud-topzwemster en voormalig politica wonderlijke en excentrieke mensen en ondergaat ze zelf lokale en rituele gewoonten.

Voor de eerste aflevering maakte Terpstra een inspirerende reis naar Java en Bali, waar ze een deel van haar jeugd doorbracht en haar eerste zwemlessen kreeg. Ook ontmoet ze er Ketut Liyer, de natuurgenezer uit het boek Eten, bidden en beminnen.

Japan

Andere bestemmingen zijn onder meer Japan, waar ze haar olympische medailles won, en het Midden-Oosten. De omroep gaat ervan uit dat deze overige afleveringen in de loop van 2011 op de buis komen.

Volgens omroep MAX zet de reisleidster ''al haar enthousiasme en levenservaring in om de kijker mee te nemen op haar reizen''.

MAX-directeur Jan Slagter: ''De eigenheid van Erica Terpstra gecombineerd met de bijzondere reis die zij onderneemt, maakt het een ontroerend en authentiek programma.''