HILVERSUM - De AVRO en Wesley en Yolanthe Sneijder-Cabau hebben hun geschil bijgelegd. Dat maakten beide partijen woensdag bekend.

Het geschil ontstond afgelopen zomer, toen de omroep een persbericht verspreidde waarin stond dat de AVRO de rechten had verworven om een realitysoap te maken over het leven van het echtpaar.

Dat bleek echter een publiciteitsstunt om de aandacht te vestigen op het persiflageprogramma Koefnoen.

Stichting

De profvoetballer en de tv-presentatrice klaagden daarop de AVRO aan. De lucht is volgens een gezamenlijke persverklaring geklaard tijdens een goed gesprek, waarin de AVRO heeft aangegeven de Stichting Stop Kindermisbruik te ondersteunen.

De stichting is mede door Yolanthe Sneijder-Cabau opgericht en heeft tot doel kindermisbruik en kinderuitbuiting in de wereld tegen te gaan.

Misbruik

Wesley Sneijder-Cabau liet weten wel te kunnen lachen om de persiflages en grappen. Hij beschouwt het in sommige gevallen zelfs als een eer. ''Maar het misbruiken en verkondigen van onwaarheden in 'officiële' persberichten die vervolgens overal worden verspreid, schaadt ons en gaat te ver'', aldus Sneijder.

''Er wordt vaak onzin over Yolanthe en mij geschreven. Wij weten dat we als publieke figuren in dat opzicht meer moeten dulden dan anderen, dat begrijpen wij volgens mij als geen ander.''

'Positieve draai'

AVRO-directeur Willemijn Maas: ''Achteraf bezien was het beter geweest indien wij anders hadden gehandeld.'' Door er een 'positieve draai' aan te geven, kan volgens Maas ''iedereen met een tevreden blik terugkijken op het verhaal''.