HILVERSUM - Kristel van Eijk is dinsdagavond uitgeroepen tot beste radiovrouw. De ochtend-dj van Q-music ontving in Hilversum de RadioBitch Award 2010.

Van Eijk (28) presenteert sinds november de ochtendshow op Q-music, samen met Jeroen Kijk in de Vegte en Jasper de Vries. Voorheen presenteerde ze onder meer voor 3FM, Uruzgan FM en SLAM!FM.

Ze versloeg de overige genomineerden Lara Rense (NOS Radio 1 Journaal) en Willemijn Veenhoven (BNN Today).

Eerdere winnaars van de RadioBitch Award zijn Annemieke Schollaardt (2008 en 2009) en Claudia de Breij (2007).

Oeuvre Award

BNR-presentatrice Harmke Pijpers nam in poppodium De Vorstin de RadioBitches Oeuvre Award in ontvangst.

Andere awards gingen naar directeur Jacqueline Bierhorst van SLAM!FM en nieuwslezeres Tamara Bok (Novum/RTV Utrecht). Cielke Sijben van 3FM werd onderscheiden met de TalentBitch Award.

Perlin

De publieksprijzen voor getalenteerde radiovrouwen werden voor de vierde maal uitgereikt. BNN-dj Timur Perlin was de enige man die dinsdag in de prijzen viel. Hij kreeg de Bitches Bastard Award, want hij is in de ogen van de genomineerde vrouwen de beste mannelijke dj.

De RadioBitches Awards zijn een initiatief van Veronica's mediaschool V-Academy. Het publiek kon afgelopen weken via internet stemmen op radiovrouwen die door een vakjury waren genomineerd. Tineke de Nooij was voorzitter van deze jury.