AMSTERDAM - De 23-jarige deelnemer aan de Duitse spelshow 'Wetten, dass?' (Wedden dat?) die zaterdagavond in een rechtstreekse uitzending zwaargewond raakte bij een mislukte stunt, blijft waarschijnlijk de rest van zijn leven verlamd.

Dat zeggen zijn artsen dinsdag tegen Duitse media. De kandidaat kwam hard ten val toen hij met springveren onder zijn schoenen over vijf rijdende auto's probeerde te springen.

De kandidaat, acrobaat en stuntman Samuel Koch, had gewed dat hij binnen vier minuten over de rijdende auto's kon springen. Bij de derde auto ging het echter mis. Uitgerekend zijn vader zat toen achter het stuur van het voertuig.

De zender ZDF brak het programma na het incident af en zond muziekvideo's uit. De presentator van het programma, Thomas Gottschalk, zei dat hij in zijn tv-loopbaan nog niet eerder zo hevig was geschrokken.

Verlamd

"Volledig herstel is naar ons inzicht zeer onwaarschijnlijk", lieten Kochs artsen in het universitaire ziekenhuis van Düsseldorf dinsdag weten. De man is vermoedelijk blijvend verlamd aan zijn armen en benen.

Ongeluk Wetten, dass...?