BERLIJN - Het Duitse tv-programma 'Wetten, dass...?' is zaterdagavond abrupt afgebroken nadat een deelnemer tijdens de live-uitzending gewond was geraakt.

De 23-jarige kandidaat kwam hard ten val toen hij met springveren onder zijn schoenen over vijf rijdende auto's probeerde te springen.

De kandidaat had gewed dat hij binnen vier minuten over de rijdende auto's kon springen. Bij de derde auto ging het echter mis. Uitgerekend zijn vader zat toen achter het stuur van het voertuig.

De kandidaat bleef roerloos liggen en is naar het universiteitsziekenhuis van Düsseldorf overgebracht. Een woordvoerster van het ziekenhuis zei dat de man waarschijnlijk zou moeten worden geopereerd.

Uitzending afgebroken

De zender ZDF brak het programma na het incident af en zond muziekvideo's uit. De presentator van het programma, Thomas Gottschalk, zei dat hij in zijn tv-loopbaan nog niet eerder zo hevig was geschrokken.

Gottschalk liet later weten dat de 23-jarige man bij bewustzijn was. De man had met zijn ouders gesproken. Koch is in het dagelijks leven stuntman en acrobaat.

Zondag werd bekend dat Koch bij de repetities donderdag en vrijdag ook al ten val is gekomen. Hij viel op zijn rug en achterwerk, maar bleef ongedeerd. ZDF heeft aangekondigd nog scherper bij de weddenschappen te selecteren, hoewel kandidaten ook nu al aan zware eisen moeten voldoen.

Ongeluk Wetten, dass...?