HILVERSUM - De finale van het survivalprogramma Expeditie Robinson Refreshed is donderdagavond door ruim 1,3 miljoen mensen bekeken.

Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tijdens de laatste uitzending van de celebs-editie van het populaire RTL5-programma werd actrice Regina Romeijn uitgeroepen tot winnares.

De finale van Expeditie Robinson 2010 eindigde op de derde plaats in de top van best bekeken tv-programma's van donderdag. De lijst wordt aangevoerd door het Journaal van 20.00 uur, dat ruim 1,8 miljoen kijkers trok. Op de tweede plaats staat Goede tijden slechte tijden met 1,5 miljoen kijkers.

De editie met bekende Nederlanders en bekende Belgen krijgt volgend jaar een vervolg, meldde RTL5 over Expeditie Robinson.

Bekendmaking WK

De bekendmaking van de WK-gastlanden van 2018 en 2022, die donderdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur live werd uitgezonden door de NOS op Nederland 1, werd door 831.000 mensen bekeken. Daarmee eindigde de uitzending op de 21e plaats in de top van best bekeken programma's.

Volgens een woordvoerster van de omroep keken ruim 1 miljoen mensen naar Nederland 1 toen FIFA-voorzitter Blatter bekendmaakte dat Rusland en Qatar het WK voetbal in respectievelijk 2018 en 2022 mogen organiseren.