AMSTERDAM - Regina Romeijn is winnares geworden van Expeditie Robinson Refreshed. De 30-jarige presentatrice won de finale van de Vlaamse ex-Miss België Tatiana Silva, omdat ze de meeste stemmen van de andere deelnemers kreeg.

Dat werd beslist tijdens de uitzending van donderdagavond.

"Winnen is een overwinning op mezelf", zei Romeijn. "Ik wilde mezelf bewijzen." De presentatrice zei eerder de 'eeuwige tweede' te zijn, omdat ze zowel bij Wie is de Mol? als Peking Express de overwinning nipt aan haar neus voorbij zag gaan.

Romeijn wint met Expeditie Robinson een bedrag van vijftigduizend euro.

Maleisië

Zeventien bekende Nederlanders en Vlamingen gingen de strijd met elkaar aan op diverse onbewoonde eilanden in Maleisië. Het was de eerste keer dat het survivalprogramma met bekendheden werd gespeeld.

Door middel van eliminatierondes en fysieke proeven werd de groep deelnemers steeds kleiner. Sebastiaan Labrie en Saar Koningsberger liepen een finaleplek net mis door het verliezen van de laatste proef op het eiland.

Afvallers

De eerder afgevallen deelnemers Kim Feenstra, Lange Frans, Maxim Hartman, Dennis Weening, Nienke Römer, John van Lottum waren ook aanwezig bij de finale.

De Vlaamse afvallers waren Sugar Jackson, Martine Prenen, Stephanie Clerckx, Sergio Quisquater, Iwein Segers, Antony Arandia en Zsofi Horvath.