DOETINCHEM - Artikelen op de website van het Agrarisch Dagblad zijn vanaf donderdag niet langer gratis te raadplegen. Ook verschijnt de papieren krant nog maar drie keer per week in plaats van vijf.

Dat heeft hoofdredacteur Roel Leferink gemeld.

De krant voor de land en- tuinbouw kondigde vorige maand aan de papieren maandag- en woensdageditie te schrappen en geld te gaan vragen voor het gebruik van de website. De introductiedatum was nog niet bekend.

Het Agrarisch Dagblad is de eerste krant in Nederland die de website voorziet van een betaalpoort. Het Nederlands Dagblad volgt medio januari en waarschijnlijk in het voorjaar stapt ook het Financieele Dagblad over op een betaalmodel voor de website fd.nl.

Bezoekers

De kranten houden rekening met een forse teruggang van het aantal digitale lezers. Het Agrarisch Dagblad streeft naar ten minste vierduizend betalende abonnees voor de webdiensten, die 17,92 euro per maand kosten. Nu trekt agd.nl maandelijks nog 120.000 tot 130.000 bezoekers.

De papieren krant verschijnt donderdag voor het eerst onder de nieuwe naam agd.donderdag. Tegelijk gaat de nieuwe en uitgebreidere website voor het eerst de lucht in. Geabonneerde tuinders en agrariërs kunnen er onder meer terecht voor een dagelijks videojournaal.