HILVERSUM - Brecht van Hulten volgt Felix Meurders in januari op als presentator van Kassa. Dat maakten ze zaterdagavond bekend tijdens de live-uitzending van het consumentenprogramma van de VARA.

Felix Meurders, die het tv-programma sinds het begin in 1989 heeft gepresenteerd, neemt op 18 december afscheid tijdens de laatste uitzending van dit jaar.

Hij gaat zich dan volledig toeleggen op het maken van radio, aldus de omroep. Op werkdagen presenteert Meurders op Radio 1 DeGids.fm en iedere zaterdagmiddag Spijkers met koppen op Radio 2.

Brecht van Hulten begint per 8 januari in haar nieuwe functie. Eerder presenteerde ze onder meer het NOS Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland. Tot voor kort was zij geregeld te zien als presentatrice van het nieuwsprogramma Editie NL op RTL4.

Actueel

''Consumentenzaken blijven onverminderd actueel en ik ben blij me daarvoor te kunnen inzetten'', aldus Van Hulten.

''Kassa heeft bovendien alles in zich wat ik leuk vind: het is live, het zit vol journalistieke interviews, maar er mag ook gelachen worden.''

Hele klus

Volgens eindredacteur Renzo Veenstra was het vinden van een opvolger voor Meurders moeilijk en een hele klus, omdat het programma met hem al 21 jaar een succes is.